Gyümölcstorta

29 cm átmérőjű gyümölcstorta formában készítettem!
 
Piskóta hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét félig habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
Amikor kemény hab lesz, akkor hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat.
Utána a lisztet is beletesszük, végül kanállal belekeverjük a langyosra hűlt olvasztott vajat.
 
A 29 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A masszát beleöntjük és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 
(4-es fokozaton)
 
Ha megsült pár percig hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk.
 
Elkészítjük a pudingot.
1 vaníliapudingot 3 ek. cukorral és 4,5 dl tejjel megfőzünk.
A langyosra hűlt pudingot a piskóta tetejére tesszük.
Gyümölcsökkel borítjuk a puding tetejét. (őszibarack, eper, meggy, ananász ...)
 
Legvégül elkészítjük a zselét.
1 cs. tortazselét elkészítjük (1 dl víz + 1 dl gyümölcslé) 1 ek. cukorral.
Összeforraljuk, majd ha kezd hűlni a torta tetejére csurgatjuk.
 
Hűtőben hagyjuk dermedni.

Címkék