Süssünk, főzzünk!
Gyümölcstorta
29 cm átmérőjű gyümölcstorta formában készítettem!
Piskóta hozzávalói:
- 4 tojás
- 14 dkg kristálycukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét félig habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
Amikor kemény hab lesz, akkor hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat.
Utána a lisztet is beletesszük, végül kanállal belekeverjük a langyosra hűlt olvasztott vajat.
A 29 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A masszát beleöntjük és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
(4-es fokozaton)
Ha megsült pár percig hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk.
Elkészítjük a pudingot.
1 vaníliapudingot 3 ek. cukorral és 4,5 dl tejjel megfőzünk.
A langyosra hűlt pudingot a piskóta tetejére tesszük.
Gyümölcsökkel borítjuk a puding tetejét. (őszibarack, eper, meggy, ananász ...)
Legvégül elkészítjük a zselét.
1 cs. tortazselét elkészítjük (1 dl víz + 1 dl gyümölcslé) 1 ek. cukorral.
Összeforraljuk, majd ha kezd hűlni a torta tetejére csurgatjuk.
Hűtőben hagyjuk dermedni.