Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 80 dkg krumpli
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 kk. só
A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd egy turmixban pépesítjük.
Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és ha kell egy kis vizet.
Forrásba lévő vízbe szaggatjuk a masszát. (nokedli szaggatóval vagy akár deszkáról kanállal)
Ha kifőtt akkor hideg vízzel leöblítjük, majd egy tálba elkeverjük a túróval.
Pirítva:
A fél kg túró 3/4-ét tesszük csak a tésztára.
Egy evőkanál zsírt olvasztunk zománcos edénybe, majd a sztrapacskát rá tesszük és hagyjuk, hogy az alja lepiruljon.
Egy nagyobb késsel időnként forgatjuk.
A maradék túróval és tejföllel tálaljuk.
Szalonnát is lehet rá pirítani.