Lángos

 
Hozzávalók:
  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 1 kk. cukor
  • 1 tk. só
  • 0,5 kocka élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
A tejet felmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot.
Felfuttatjuk!
 
A krumplit apró kockára vágjuk, majd sós vízben jó puhára megfőzzük.
Még melegen összetörjük és a kimért liszthez tesszük.
A felfuttott élesztőt és a sót is hozzáadjuk.
 
Lágy tésztát gyúrunk belőle, majd 1 óra hosszáig kelesztjük.
 
A tésztát lisztezett deszkára tesszük és pohárral kiszaggatjuk.
 
 
Olajat forrósítunk és a kézzel széthúzogatott tésztát megsütjük benne.
 
 
Papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük.
 
 
 
 

Címkék