Krumplistészta

 
Hozzávalók:
  • kb. 0,5 kg krumpli
  • kb. 30 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika
  • 1 ek. zsír
A krumplit és a hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk, megsütjük rajta a hagymát, majd rátesszük a krumplit.
Pár percig együtt sütjük, majd ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. 
Tehetünk még hozzá apróra vágott sárgapaprikát is. 
 
/A fagyasztóban mindig tartok apróra vágott paprikát kis adagokban lefóliázva, így már csak hozzá kell tenni/
 
Öntünk hozzá kb. 2 dl vizet és fedő alatt puhára főzzük.
Amíg fő a krumpli kifőzzük a tésztát.
 
Amikor a krumpli nagyon puhára főtt, hozzákeverjük a tésztát és tálalhatjuk.

Címkék

Készíts ingyenes honlapot Webnode