Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg krumpli
- kb. 30 dkg tészta
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, paprika
- 1 ek. zsír
A krumplit és a hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk, megsütjük rajta a hagymát, majd rátesszük a krumplit.
Pár percig együtt sütjük, majd ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával.
Tehetünk még hozzá apróra vágott sárgapaprikát is.
/A fagyasztóban mindig tartok apróra vágott paprikát kis adagokban lefóliázva, így már csak hozzá kell tenni/
Öntünk hozzá kb. 2 dl vizet és fedő alatt puhára főzzük.
Amíg fő a krumpli kifőzzük a tésztát.
Amikor a krumpli nagyon puhára főtt, hozzákeverjük a tésztát és tálalhatjuk.