Kenyérlángos

 
Hozzávalók:                                                               
 
  • 55 dkg liszt                                                    
  • 1 csomag szárított élesztő                                 
  • 2,5 dl tej                                                            
  • 23 dkg főtt krumpli                                           
  • 1 tk. cukor                                                         
  • 2 csipet só                                                         
  • 4 ek. olaj                                                            
Feltét:
  • 1 tejföl
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • bors
  • kisütött bacon
  • szalámi vagy kolbász
  • reszelt sajt
 
A krumplit felkockázzuk és puhára megfőzzük.
Ha megfőtt még melegen összetörjük.
 
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a meleg tejet, cukrot, élesztőt, összetört krumplit, olajat és a sót, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Megszórjuk liszttel a tetejét és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
 
 
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, majd a 2-3 cikk fokhagymát belenyomjuk.
 
A sütőt előmelegítjük.
 
Egy nagy tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát olajos kézzel elegyengetjük rajta.
/a sütőpapírra is tehetünk egy kis olajat/
 
Ebből a mennyiségből én kb. egy maréknyi tésztát kiszoktam venni, mert úgy lesz megfelelő vastagságú ehhez a tepsi mérethez.
 
Kb. 10 perc alatt elősütjük a tésztát! 
 
Utána kivesszük és elkenjük rajta az ízesített tejfölt, majd szalámit/kolbászt teszünk rá, illetve megszórjuk a kisült baconnel.
 
 
Legvégül megszórjuk reszelt sajttal.
 
 
Az egészet visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük még!

Címkék