Süssünk, főzzünk!
Kenyérlángos
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000183-dea59df9f8/42663260_248619895853767_759775454054842368_n.jpg)
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 dl tej
- 23 dkg főtt krumpli
- 1 tk. cukor
- 2 csipet só
- 4 ek. olaj
Feltét:
- 1 tejföl
- 2-3 cikk fokhagyma
- só
- bors
- kisütött bacon
- szalámi vagy kolbász
- reszelt sajt
A krumplit felkockázzuk és puhára megfőzzük.
Ha megfőtt még melegen összetörjük.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a meleg tejet, cukrot, élesztőt, összetört krumplit, olajat és a sót, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Megszórjuk liszttel a tetejét és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/system_preview_detail_200000184-4db7b4ecef/42619797_495308984282105_3942920028021587968_n.jpg)
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, majd a 2-3 cikk fokhagymát belenyomjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagy tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát olajos kézzel elegyengetjük rajta.
/a sütőpapírra is tehetünk egy kis olajat/
Ebből a mennyiségből én kb. egy maréknyi tésztát kiszoktam venni, mert úgy lesz megfelelő vastagságú ehhez a tepsi mérethez.
Kb. 10 perc alatt elősütjük a tésztát!
Utána kivesszük és elkenjük rajta az ízesített tejfölt, majd szalámit/kolbászt teszünk rá, illetve megszórjuk a kisült baconnel.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000185-abfb1acf5f/42640243_271125136864812_1975687507370573824_n.jpg)
Legvégül megszórjuk reszelt sajttal.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000186-4962d4a5de/42590545_306743770115593_3044569919472533504_n.jpg)
Az egészet visszatesszük a sütőbe és kb. 20 percig sütjük még!