Császármorzsa

Hozzávalók 2 fő részére:
  • 3 tojás                    0,5 tk. vanília aroma
  • 10 dkg liszt            0,5 citrom leve
  • 1 ek. cukor             1 ek. porcukor
  • 1 csipet só              lekvár
  • 3 dkg vaj                1,25 dl tej
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét felverjük habnak egy pici sóval.
A sárgájához adjuk a lisztet, cukrot, vanília aromát, sót és a tejet.
Jól kikeverjük, majd a habot beleforgatjuk.
 
/vanília aroma helyett egy evőkanál vanília cukrot is tehetünk/
 
Egy magasfalú serpenyőben a vajat közepes lángon felolvasztjuk és ráöntjük a masszát, majd meglocsoljuk a citrom levével.
Kb. 10 percig sütjük, majd az egészet egyben megfordítjuk.
Kb. 5 perc sütés után egy széles végű lapáttal apró darabokra szaggatjuk a tésztát.
 
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Címkék

Készíts ingyenes honlapot Webnode