Tészta:
- 40 dkg babapiskóta
- 1 dl tej
- 2 dl feketekávé
- 0,5 dl rum vagy aroma
- 5 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs. tiramisu krémpor (2 cs. 3in1 kávéporral helyettesíthető)
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 0,5 dl rum vagy aroma
A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tiramisu krémport, a rumot, a tejet és a mascarponét.
Megfőzzük a feketekávét és összekeverjük a rummal és a tejjel.
/Én langyos vízbe feloldok nescafét és ahhoz adom a tejet és egy kis rum aromát/
A kávéba egy pillanatra megforgatjuk /vagy csak lelocsoljuk/ a babapiskótát és egy kb. 20x30-as tepsi aljára tesszük.
Erre teszünk egy adag krémet, melyet megszórunk kakaóporral.
Ismét babapiskóta, krém, kakaópor.... Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Az a fontos, hogy a tetejére krém kerüljön!!!
Megszórjuk kakaóval és hűtőbe tesszük 3-4 órára!