Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 2 ek. kakaópor
- 1 vaníliacukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg puha vaj
- 2 dl tej (kávé is lehet)
- rumaroma ízlés szerint
A hozzávalókat kimérjük, majd jól összedolgozzuk.
Golyókat formázunk belőle és hűtőszekrényben 1 napig állni hagyjuk.
A golyókat saslik nyársra szúrjuk.
Gőz fölött étcsokoládét olvasztunk 1 ek. olajjal.
A golyókat a csokiba mártjuk, majd cukorkával, dióval vagy kókusszal megszórjuk.
TIPP -->> egy bögrére sütőpapírt helyezünk, melyet egy befőttesgumival rögzítünk.
Ebbe szúrkáljuk a csokiba mártott golyókat és hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.
Sasliknyárs nélkül is ki lehet próbálni!
Tálaláshoz készíthetünk egy dobozból "süti állványt" is!
Ilyen szórócukorkát használtam!