Hozzávalók:
- 30 dkg egész háztartási keksz
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg rama
- 20 dkg kristálycukor
- 8 dkg darabos dió
- 1,5 dl tej
- 1 dl kávé
- 3 dkg kakaópor
- rumaroma
A darabos kekszet egy zacskóval összetörjük úgy, hogy még kb. 1x1 cm-es darabok legyenek.
A cukrot a kakaóporral összekeverjük.
Egy lábasba öntjük a tejet és a kávét, majd lassan elkezdjük melegíteni.
Hozzáadjuk a cukros kakaót és addig melegítjük amíg a cukor el nem olvad.
Utána apránként hozzáadjuk a vajat és a rumaromát.
A kétféle kekszet egy nagy tálba öntjük a dióval együtt.
Erre öntjük a melegített keveréket.
Jól elkeverjük és hagyjuk 10 percet állni.
Az asztalra dupla rétegű folpackot teszünk, melyre a massza felét rákanalazzuk.
Feltekerjük a folpackkal és a két végét összecsípjük.
Söndörgetjük, így kapjuk meg a szalámi formát.
3-4 órára hűtőbe tesszük.
Utána szeletelhetjük!