Keksz szalámi

 
Hozzávalók:
  • 30 dkg egész háztartási keksz
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg rama
  • 20 dkg kristálycukor
  • 8 dkg darabos dió
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 3 dkg kakaópor
  • rumaroma
A darabos kekszet egy zacskóval összetörjük úgy, hogy még kb. 1x1 cm-es darabok legyenek.
A cukrot a kakaóporral összekeverjük.
 
Egy lábasba öntjük a tejet és a kávét, majd lassan elkezdjük melegíteni.
Hozzáadjuk a cukros kakaót és addig melegítjük amíg a cukor el nem olvad.
Utána apránként hozzáadjuk a vajat és a rumaromát.
 
A kétféle kekszet egy nagy tálba öntjük a dióval együtt. 
 
Erre öntjük a melegített keveréket.
Jól elkeverjük és hagyjuk 10 percet állni.
 
Az asztalra dupla rétegű folpackot teszünk, melyre a massza felét rákanalazzuk.
 
Feltekerjük a folpackkal és a két végét összecsípjük.
Söndörgetjük, így kapjuk meg a szalámi formát.
 
3-4 órára hűtőbe tesszük.
Utána szeletelhetjük!
 
 

Címkék