Krémhez:
- 3 tojás
- 11 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
Karamellhez:
- 8 dkg kristálycukor
- 1 dl habtejszín
Rétegezéshez:
- 15-20 db babapiskóta
- 1,5 dl kávé
- 1 doboz Toffifee
A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, majd vízgőz fölött felmelegítjük.
Kihűlésig habosítjuk magas fokozaton, majd ha stabilabb krémet kapunk, belekeverjük a mascarponét is.
Közben az öntethez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a tejszínnel, megvárjuk amíg visszaolvad a karamell és langyosra hűtjük.
4-5 üvegpoharat előveszünk.
A Toffifee-t kisebb darabokra vágjuk, de 4-5 szemet tegyünk félre még egészben, mert kell a díszítéshez.
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, majd enyhén beáztatjuk a kávéba.
1-2 darabot teszünk mindegyik pohár aljába, majd teszünk rá a krémből.
Megszórjuk pár darab Toffifee-vel és csurgatunk rá karamellt.
Ismét babapiskóta....
Így folytatjuk a rétegezést.
A tetejére rakunk 1-1 szem Toffifee-t és egy kevés karamellt.