Karamellás tiramisu

 
 
Krémhez:
  • 3 tojás
  • 11 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
Karamellhez:
  •  8 dkg kristálycukor
  • 1 dl habtejszín
Rétegezéshez:
  • 15-20 db babapiskóta
  • 1,5 dl kávé
  • 1 doboz Toffifee
A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, majd vízgőz fölött felmelegítjük.
 
Kihűlésig habosítjuk magas fokozaton, majd ha stabilabb krémet kapunk, belekeverjük a mascarponét is.
 
Közben az öntethez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a tejszínnel, megvárjuk amíg visszaolvad a karamell és langyosra hűtjük.
 
4-5 üvegpoharat előveszünk.
 
A Toffifee-t kisebb darabokra vágjuk, de 4-5 szemet tegyünk félre még egészben, mert kell a díszítéshez.
 
A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, majd enyhén beáztatjuk a kávéba. 
1-2 darabot teszünk mindegyik pohár aljába, majd teszünk rá a krémből.
Megszórjuk pár darab Toffifee-vel és csurgatunk rá karamellt. 
Ismét babapiskóta....
 
Így folytatjuk a rétegezést.
 
A tetejére rakunk 1-1 szem Toffifee-t és egy kevés karamellt.
 

Címkék