Vajdasági sajtos tekercs

 
Tészta:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 dl olaj
Töltelék:
  • 25 dkg rama (szobahőm.)
  • 2 nagyobb tojássárgája
  • 1 ek. só
  • 10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
  • 1 tojás
  • 13 dkg sajt
  • ízlés szerint lehet még köménymag, pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk a 2 dl cukros, langyos tejben.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az 1 dl olajat, majd a maradék tejet. 
Keleszteni nem kell!!!
 
A tésztát 4 részre osztjuk!
 
A tölteléket elkészítjük.
A szobahőmérsékletű ramát a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
 
A 4 részre osztott tésztát egyesével vékonyra kinyújtjuk, majd a töltelék 1/4 részével megkenjük és feltekerjük.
 
 
Tojással megkenjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
 
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sajttal megszórjuk.
 
 
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
 

Címkék