Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- egy csipet cukor
- 5 dl tej
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg rama (szobahőm.)
- 2 nagyobb tojássárgája
- 1 ek. só
- 10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 tojás
- 13 dkg sajt
- ízlés szerint lehet még köménymag, pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk a 2 dl cukros, langyos tejben.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az 1 dl olajat, majd a maradék tejet.
Keleszteni nem kell!!!
A tésztát 4 részre osztjuk!
A tölteléket elkészítjük.
A szobahőmérsékletű ramát a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével vékonyra kinyújtjuk, majd a töltelék 1/4 részével megkenjük és feltekerjük.
Tojással megkenjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.