Csalamádé

 
 
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej káposzta (vagy 2 kisebb)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 sárgapaprika
  • 2-3 kicsi uborka
A hozzávalókat legyaluljuk és egy tálba jól összekeverjük. 
Össze is nyomkodjuk, hogy az ízek jól kijöjjenek.
 
Lé elkészítése:
  • 2 liter víz
  • 2 ek. só
  • 3 ek. kristálycukor
  • 3 ek. 20%-os ecet
A levet addig kevergetjük, amíg a só és a cukor fel nem olvad benne.
 
Utána a zöldségekre a levet ráöntjük és jól elkavarjuk.
 
Üvegekbe töltjük!
 
Ha tartósítani szeretnénk, akkor egy kis nátrium benzoátot szórunk a tetejére.
 
Hűtőben tároljuk!
 
 
(Én nem szoktam tartósítani, mert olyan finom, hogy pár nap alatt elfogy)
 
 

Címkék