Hozzávalók:
- 1 nagy fej káposzta (vagy 2 kisebb)
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 sárgapaprika
- 2-3 kicsi uborka
A hozzávalókat legyaluljuk és egy tálba jól összekeverjük.
Össze is nyomkodjuk, hogy az ízek jól kijöjjenek.
Lé elkészítése:
- 2 liter víz
- 2 ek. só
- 3 ek. kristálycukor
- 3 ek. 20%-os ecet
A levet addig kevergetjük, amíg a só és a cukor fel nem olvad benne.
Utána a zöldségekre a levet ráöntjük és jól elkavarjuk.
Üvegekbe töltjük!
Ha tartósítani szeretnénk, akkor egy kis nátrium benzoátot szórunk a tetejére.
Hűtőben tároljuk!
(Én nem szoktam tartósítani, mert olyan finom, hogy pár nap alatt elfogy)