Hozzávalók:
- 1-2 szelet szalonna
- kb. 1 ek. zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 40-50 dkg krumpli
- 3 virsli
- 1 tejföl
- 1 húsleveskocka
- 1 kk. delikát
- só
- majoranna
- 2 babérlevél
- 1 ek. liszt
- 1,5 -2 liter víz
A szalonnát apróra kockázzuk és kevés zsírral feltesszük pirítani.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához.
Együtt üvegesre pároljuk.
A krumplit közben felkockázzuk, majd hozzáadjuk a szalonnához.
Delikáttal és az 1 ek. liszttel megszórjuk, majd felöntjük hideg vízzel.
Beletesszük a majorannát, babérlevelet és a húsleveskockát.
Ha a krumpli majdnem puha, akkor beletesszük a karikára vágott virslit.
A tejfölt egy tálban kikeverjük, majd adunk hozzá a forró levesből, így adjuk a leveshez.
Összeforraljuk és kész.