Virslis bajor krumplileves

 
Hozzávalók:
  • 1-2 szelet szalonna
  • kb. 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 40-50 dkg krumpli
  • 3 virsli
  • 1 tejföl
  • 1 húsleveskocka
  • 1 kk. delikát
  • majoranna
  • 2 babérlevél
  • 1 ek. liszt
  • 1,5 -2 liter víz
A szalonnát apróra kockázzuk és kevés zsírral feltesszük pirítani.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához.
Együtt üvegesre pároljuk.
 
A krumplit közben felkockázzuk, majd hozzáadjuk a szalonnához.
Delikáttal és az 1 ek. liszttel megszórjuk, majd felöntjük hideg vízzel.
 
Beletesszük a majorannát, babérlevelet és a húsleveskockát.
 
Ha a krumpli majdnem puha, akkor beletesszük a karikára vágott virslit.
 
A tejfölt egy tálban kikeverjük, majd adunk hozzá a forró levesből, így adjuk a leveshez.
 
Összeforraljuk és kész.

Címkék