Süssünk, főzzünk!
Tejfölös csirkeraguleves
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000280-b8880b9822/tejfölös csirkemell leves.jpg)
Hozzávalók:
- 40-50 dkg csirkemell
- 5 kisebb krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2-3 babérlevél
- 1 tk. pirospaprika
- 1 tk. csemege paprikakrém
- 3 tyúkhúsleveskocka7
- 1 tejföl
- 1 ek. liszt
- 1 maréknyi petrezselyemzöld
- olaj
- só
- ételízesítő
- bors
A csirkemellet felkockázzuk.
Egy leveses edénybe feltesszünk kb. 0,5 dl olajat melegíteni, majd beletesszük az aprított hagymát és fokhagymát.
Rádobjuk a csirkemellet, majd fehéredésig pirírtjuk.
Hozzáadjuk a paprikakrémet, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a babérlevelet.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és belerakjuk a karikára vágott fehér és sárgarépát.
5 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott krumplit.
Beletesszük a 3 db tyúkhúsleveskockát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk 1-2 kk. ételízesítővel.
Felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk és addig főzzük amíg minden meg nem fő benne.
A tejfölt egy kis tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk az 1 ek. lisztet.
A leves levéből 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a tejfölhöz és az egészet hozzáöntjük a leveshez.
Összeforraljuk, majd egy kis petrezselyemzölddel megszórjuk.