Tejfölös csirkeraguleves

 
Hozzávalók:
  • 40-50 dkg csirkemell
  • 5 kisebb krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2-3 babérlevél
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. csemege paprikakrém
  • 3 tyúkhúsleveskocka7
  • 1 tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 maréknyi petrezselyemzöld
  • olaj
  • ételízesítő
  • bors
A csirkemellet felkockázzuk.
Egy leveses edénybe feltesszünk kb. 0,5 dl olajat melegíteni, majd beletesszük az aprított hagymát és fokhagymát.
Rádobjuk a csirkemellet, majd fehéredésig pirírtjuk.
Hozzáadjuk a paprikakrémet, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a babérlevelet.
 
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és belerakjuk a karikára vágott fehér és sárgarépát.
5 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott krumplit.
Beletesszük a 3 db tyúkhúsleveskockát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk 1-2 kk. ételízesítővel.
 
Felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk és addig főzzük amíg minden meg nem fő benne. 
 
A  tejfölt egy kis tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk az 1 ek. lisztet.
A leves levéből 1-2 merőkanálnyit hozzáadunk a tejfölhöz és az egészet hozzáöntjük a leveshez.
 
Összeforraljuk, majd egy kis petrezselyemzölddel megszórjuk.

Címkék