Paradicsomleves

Nagymamámtól tanultam :)
 
Hozzávalók:
  • 1 fakanál zsír
  • 1 fakanál liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 üveg paradicsomlé  vagy sűrített paradicsom
  • 1 kisfej hagyma
  • pici só
  • 1 ek. cukor
  • apró tészta (kocka, kagyló, betűtészta...)
A zsírt felolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.
Megszórjuk a pirospaprikával, majd pici vizet öntünk rá.
Beleöntjük a paradicsomlét, majd annyi vizet, hogy megfelelő sűrűsségű legyen. 
(ha nem sűrű a paradicsomlé, akkor ne sok vizet adjunk hozzá, mert íztelen lesz)
 
Ízesítjük sóval, cukorral, majd 1 kis fej hagymát (megszúrkálva) is beleteszünk.
 
Kb. 20 percig főzzük, majd beletesszük a tésztát és ha megfőtt akkor el is készült a leves.
 
 
(Ne túl sok tésztát tegyünk bele, mert akkor főzelék lesz :) Kb. 2 fél marékkal 

Címkék