Nagymamámtól tanultam :)
Hozzávalók:
- 1 fakanál zsír
- 1 fakanál liszt
- 1 kk. pirospaprika
- 1 üveg paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
- 1 kisfej hagyma
- pici só
- 1 ek. cukor
- apró tészta (kocka, kagyló, betűtészta...)
A zsírt felolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.
Megszórjuk a pirospaprikával, majd pici vizet öntünk rá.
Beleöntjük a paradicsomlét, majd annyi vizet, hogy megfelelő sűrűsségű legyen.
(ha nem sűrű a paradicsomlé, akkor ne sok vizet adjunk hozzá, mert íztelen lesz)
Ízesítjük sóval, cukorral, majd 1 kis fej hagymát (megszúrkálva) is beleteszünk.
Kb. 20 percig főzzük, majd beletesszük a tésztát és ha megfőtt akkor el is készült a leves.
(Ne túl sok tésztát tegyünk bele, mert akkor főzelék lesz :) Kb. 2 fél marékkal