Lencseleves

 
Hozzávalók:
  • 30-40 dkg lencse
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • só, bors
  • 1-2 tejföl
  • 2 darab füstölt kolbász
  • 1-1 zöldség és füstölt kocka
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Leszűrjük és beletesszük a leveses edénybe.
Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát.
Amikor fő beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a leveskockákat is.
 
Kb. 30 perc múlva beletesszük a kolbászt.
 
Ha a zöldségek megfőttek elkészítjük a rántást 3 ek. liszttel.
Tűzről levéve belenyomjuk a maradék fokhagymát és 1 kk. pirospaprikát.
A rántást hozzáadjuk a leveshez.
Utána egy kis edényben elkeverjük a tejfölt, majd a meleg léből adunk hozzá, így öntjük a leveshez.
 
Összeforraljuk!
 
A legvégén mikor már leállítottuk ízesítjük ecettel és 1 ek. cukorral.

Címkék