Hozzávalók:
- 30-40 dkg lencse
- 2-3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só, bors
- 1-2 tejföl
- 2 darab füstölt kolbász
- 1-1 zöldség és füstölt kocka
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Leszűrjük és beletesszük a leveses edénybe.
Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát.
Amikor fő beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a leveskockákat is.
Kb. 30 perc múlva beletesszük a kolbászt.
Ha a zöldségek megfőttek elkészítjük a rántást 3 ek. liszttel.
Tűzről levéve belenyomjuk a maradék fokhagymát és 1 kk. pirospaprikát.
A rántást hozzáadjuk a leveshez.
Utána egy kis edényben elkeverjük a tejfölt, majd a meleg léből adunk hozzá, így öntjük a leveshez.
Összeforraljuk!
A legvégén mikor már leállítottuk ízesítjük ecettel és 1 ek. cukorral.