Húsleves

 
A levesnek való húst felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd 1-2 tk. sóval ízesítjük.
 
Amikor forr lehabozzuk.

Habozás után belerakjuk a zöldségeket:

  • 4-5 répa 
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma (megszúrkálva)
  • 1 maréknyi petrezselyem (én összekötözve teszem bele)
  • 1 fél sárgapaprika 
A zöldségeket persze lehet variálni, vagy kevesebbet/többet is tenni!
 
Amikor beleraktuk a zöldségeket ízesítjük:
  • bors
  • pici pirospaprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 0,5 ek. zsír
  • 0,5 ek. ételízesítő/delikát
 
Forrástól számított kb. 1 óráig főzzük lassú tűznél!

 

 

Címkék