Gulyásleves

 
 
Leveses edénybe pörköltet készítünk! (kb. fél kg húsból)
 
Amikor kész a pörkölt, kevés vízzel felöntjük.
A zöldségeket hozzátesszük, melyeket kisebb darabokra vágunk.
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3-4 krumpli (ezt nagyobb darabokba)
EGYÜTT DINSZTELJÜK KB. 10 PERCIG! (kevés vízzel!!!)
 
Utána fűszerezzük:
  • bors
  • pirospaprika
  • fél ek. ételízesítő
  • fél sárgapaprika nagyon apróra vágva
  • fél tubus gulyáskrém
  • fél ek. paprikakrém
  • 1-2 gulyáskocka
  • 1 húsleveskocka
  • 1-2 pörköltkocka
Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd kb. 40-50 percig főzzük lassú tűzön.
 
 
 
 

Címkék