Leveses edénybe pörköltet készítünk! (kb. fél kg húsból)
Amikor kész a pörkölt, kevés vízzel felöntjük.
A zöldségeket hozzátesszük, melyeket kisebb darabokra vágunk.
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3-4 krumpli (ezt nagyobb darabokba)
EGYÜTT DINSZTELJÜK KB. 10 PERCIG! (kevés vízzel!!!)
Utána fűszerezzük:
- só
- bors
- pirospaprika
- fél ek. ételízesítő
- fél sárgapaprika nagyon apróra vágva
- fél tubus gulyáskrém
- fél ek. paprikakrém
- 1-2 gulyáskocka
- 1 húsleveskocka
- 1-2 pörköltkocka
Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, majd kb. 40-50 percig főzzük lassú tűzön.