Hozzávalók:
- 3 db virsli
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2-3 db krumpli
- 1 fej kelkáposzta
- majoranna, só, bors
A kelkáposztát, krumplit és a répákat egyforma darabokra vágjuk.
Egy edénybe feltesszük főni 1 húsleveskockával és annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ízesítjük:
- köménymag/őrölt kömény
- só
- bors
- majoranna
Amikor megfőttek a zöldségek, rántást készítünk!
1 ek. zsírt megolvasztunk, beleteszünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát.
Majd teszünk bele 1-2 ek. lisztet és mikor a tűzről levesszük 1 kiskanál pirospaprikát.
A rántást rögtön a leveshez adjuk és még tejjel hígítjuk.
Ezután a 3 db virslit felkarikázva hozzáadjuk.
Végül 1 tejfölt simára keverünk és ehhez adunk a meleg levesből 1-2 merőkanálnyit.
A hőkiegyenlített tejfölt hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
Szükség esetén még ízesíthetjük!