FRANKFURTI LEVES

 
Hozzávalók:
  • 3 db virsli
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2-3 db krumpli
  • 1 fej kelkáposzta
  • majoranna, só, bors
A kelkáposztát, krumplit és a répákat egyforma darabokra vágjuk.
Egy edénybe feltesszük főni 1 húsleveskockával és annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
 
Ízesítjük:
  • köménymag/őrölt kömény
  • bors
  • majoranna
Amikor megfőttek a zöldségek, rántást készítünk!
1 ek. zsírt megolvasztunk, beleteszünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát.
Majd teszünk bele 1-2 ek. lisztet és mikor a tűzről levesszük 1 kiskanál pirospaprikát.
 
A rántást rögtön a leveshez adjuk és még tejjel hígítjuk.
Ezután a 3 db virslit felkarikázva hozzáadjuk.
Végül 1 tejfölt simára keverünk és ehhez adunk a meleg levesből 1-2 merőkanálnyit.
A hőkiegyenlített tejfölt hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
 
Szükség esetén még ízesíthetjük!
 

Címkék