Hozzávalók:
- 1 ek. zsír
- 1 ek. liszt
- 1 kk. pirospaprika
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 szál zöldség
- 2-3 krumpli
A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kevés vízzel. (kb. 2-3dl)
Belerakjuk a karikára vágott répát, zöldséget és a kockára vágott krumplit.
Ezt kb. 5 percig pároljuk.
Utána ízesítjük:
- 1 kk. só
- 1 kk. bors
- 1 kk. ételízesítő
- 2 db tyúkhúsleveskocka (de lehet akár zöldségkocka is)
Ezután felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.
Beleteszünk:
- kb. 20 dkg borsót
- zöldségzöldjét
- 1 fej hagymát
- 1 fél sárgapaprikát (egészben)
Addig főzzük, amíg meg nem puhul.
Ha minden megfőtt galuskát szaggatunk bele.
- 2 egész tojás
- fél dl víz
- 1 tk. só
- liszt (annyi hogy ne túl kemény legyen a tészta)
Ha a galuska feljött a víz tetejére elkészült a leves.