Borsóleves

 
Hozzávalók:
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 szál zöldség
  • 2-3 krumpli
A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kevés vízzel. (kb. 2-3dl)
Belerakjuk a karikára vágott répát, zöldséget és a kockára vágott krumplit.
Ezt kb. 5 percig pároljuk.
 
Utána ízesítjük:
  • 1 kk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 kk. ételízesítő
  • 2 db tyúkhúsleveskocka (de lehet akár zöldségkocka is)
Ezután felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk.
 
Beleteszünk:
  •  kb. 20 dkg borsót
  • zöldségzöldjét
  • 1 fej hagymát
  • 1 fél sárgapaprikát (egészben)
Addig főzzük, amíg meg nem puhul.
 
Ha minden megfőtt galuskát szaggatunk bele.
  • 2  egész tojás
  • fél dl víz
  • 1 tk. só
  • liszt (annyi hogy ne túl kemény legyen a tészta)
Ha a galuska feljött a víz tetejére elkészült a leves.
 

Címkék