Almás krémes

Krém hozzávalói:
  • 5 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vanília puding
  • 2 vaníliacukor
  • 25 dkg rama
A pudingot szokásos módon megfőzzük a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. 
A ramát kikeverjük, majd a hideg pudingot és a vanília cukrot hozzáadjuk.
 
Tészta hozzávalói:
  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá.
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk apránként a vizet és az olajat.
Utána belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 
Végül a habot is óvatosan beleforgatjuk.
Kb. 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta felét beleöntjük.
A megmaradt tésztába 2 ek. kakaóport keverünk és a fehér tésztára csurgatjuk, márvány mintát készítünk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
 
A piskótáról leszedjük a papírt majd egy tálcára tesszük.
Először az almát tesszük rá.
Én 2 kisebb üveg almalekvárt tettem rá, melynek a receptjét itt találjátok: babihami.webnode.hu/lekvarok/alma-lekvar/
 
Az almára kenjük a pudingot, majd legvégül gőz fölött csokit olvasztunk 1 ek. olajjal és azt rásimítjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána szeletelhetjük.

 

Címkék