Fahéjas pudingos rúd

 
 
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 3 ek. porcukor
  • 1 tojás + 2 sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 dkg olvasztott rama
A tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk és a hozzávalókkal összegyúrjuk.
Letakarva 50 percig pihentetjük.
 
Közben elkészítjük a pudingot.
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 2 cs. pudingpor
A pudingot megfőzzük szokás szerint, majd ha kihűlt hozzákeverünk 8-10 dkg szobahőmérsékletű ramát.
 
A pihentetés után a tésztát rúddá formázzuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk.
 
Vékony téglalappá nyújtjuk, majd az egyik végét, derelyevágóval bevagdossuk.
 
A másik felére tesszük a pudingot és feltekerjük.
 
 
 
 
Sütőpapírra tesszük és 45 percig letakarva pihentetjük.
 
 
Utána előmelegítet sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
 
 
A megsült meleg tésztát megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorba forgatjuk.
 
Másnapra is finom puha (ha) marad!
 
 
 
 

Címkék