Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk. só
- 3 ek. porcukor
- 1 tojás + 2 sárgája
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 dkg olvasztott rama
A tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk és a hozzávalókkal összegyúrjuk.
Letakarva 50 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a pudingot.
- 6 dl tej
- 4 ek. cukor
- 2 cs. pudingpor
A pudingot megfőzzük szokás szerint, majd ha kihűlt hozzákeverünk 8-10 dkg szobahőmérsékletű ramát.
A pihentetés után a tésztát rúddá formázzuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk.
Vékony téglalappá nyújtjuk, majd az egyik végét, derelyevágóval bevagdossuk.
A másik felére tesszük a pudingot és feltekerjük.
Sütőpapírra tesszük és 45 percig letakarva pihentetjük.
Utána előmelegítet sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A megsült meleg tésztát megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorba forgatjuk.
Másnapra is finom puha (ha) marad!