Virslis hús

 
Hozzávalók:
  • 7-8 szelet karaj
  • 2 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szelet szalonna
  • 1 ek. zsír
  • 2 db pörköltszaft kocka
  • só, bors, paprika
  • fél sárgapaprika
A szalonnát felkockázzuk, majd 1 ek. zsírral feltesszük sülni.
A hagymát karikára vagy apróra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához.
 
 
Ha megsült a hagyma, pici pirospaprikával megszórjuk és a hússzeleteket beletesszük.
Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával is megszórjuk.
Ha a hús fehér megfordítjuk és ismét sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk.
 
 
A virsliket felkarikázzuk és a húshoz adjuk, majd öntünk rá kb. 2 dl vizet.
 
 
Az apró kockákra vágott sárgapaprikát és a 2 db pörköltszaft kockát is hozzáadjuk.
Fedőt teszünk rá és lassú tűznél kb. 30 percig főzzük.
 
Rizibizivel vagy krumplipürével tálaljuk.
 
 

Címkék