Hozzávalók:
- 7-8 szelet karaj
- 2 pár virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szelet szalonna
- 1 ek. zsír
- 2 db pörköltszaft kocka
- só, bors, paprika
- fél sárgapaprika
A szalonnát felkockázzuk, majd 1 ek. zsírral feltesszük sülni.
A hagymát karikára vagy apróra vágjuk és hozzáadjuk a szalonnához.
Ha megsült a hagyma, pici pirospaprikával megszórjuk és a hússzeleteket beletesszük.
Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával is megszórjuk.
Ha a hús fehér megfordítjuk és ismét sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk.
A virsliket felkarikázzuk és a húshoz adjuk, majd öntünk rá kb. 2 dl vizet.
Az apró kockákra vágott sárgapaprikát és a 2 db pörköltszaft kockát is hozzáadjuk.
Fedőt teszünk rá és lassú tűznél kb. 30 percig főzzük.
Rizibizivel vagy krumplipürével tálaljuk.