TÖLTELÉK

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • petrezselyem (lehet szárított is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, delikát
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 ek. zsír
  • 0,5 ek. olaj
  • 4 db tojás
  • 4 ek. zsemlemorzsa (ahány tojás annyi ek. morzsa)
  • 1 ek. liszt
A hagymát aprítógépben összedaráljuk, majd hozzáadjuk a májat, és a fokhagymát.
Egy tálba beleöntjük.. 
Beleszórjuk a szárított petrezselymet, sót, borsot és egy kevés delikátot.  (vigyázni kell, mert a delikáttól túl sós is lehet)
Hozzáadjuk még a disznózsírt és az olajat.
 
A tojásokat egy külön tálba felverjük és úgy öntjük a májhoz.
Végül beletesszük a zsemlemorzsát és a lisztet.
 
Egy keskenyebb tálat kibélelünk 2 réteg folpackkal, majd kanalazunk bele a májból.
 
 
A folpackot áthajtjuk rajta és a két szélénél fogva feltekerjük. 
Majd az asztalon még jópárszor átgurigatjuk, hogy hengerré formálódjon.
A két szélére csombékot teszünk, hogy a forma megmaradjon és főzés közben ne jöjjön szét.
 
 
Nekem elsőre 3 nagyobb rudam lett, de persze lehet kisebbekbe is készíteni.
 
A húslvevesbe akkor tesszük bele, amikor a zöldségeket is.
Így együtt főzzük a levessel 1 órán keresztül.
 
Lehet a levessel együtt fogyasztani, vagy akár külön is.
 
A leves tetejére fel fog jönni főzés közben. Én többször megforgattam.
 
Amikor megfőtt a leves a tölteléket kiszedjük, majd levágjuk róla a fóliát.
 
Ha kicsit hűlt szeletelhetjük.
 
 
 
 
 

Címkék