Süssünk, főzzünk!
TÖLTELÉK
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000349-53b0553b07/töltike (1).jpg)
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- petrezselyem (lehet szárított is)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, delikát
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 ek. zsír
- 0,5 ek. olaj
- 4 db tojás
- 4 ek. zsemlemorzsa (ahány tojás annyi ek. morzsa)
- 1 ek. liszt
A hagymát aprítógépben összedaráljuk, majd hozzáadjuk a májat, és a fokhagymát.
Egy tálba beleöntjük..
Beleszórjuk a szárított petrezselymet, sót, borsot és egy kevés delikátot. (vigyázni kell, mert a delikáttól túl sós is lehet)
Hozzáadjuk még a disznózsírt és az olajat.
A tojásokat egy külön tálba felverjük és úgy öntjük a májhoz.
Végül beletesszük a zsemlemorzsát és a lisztet.
Egy keskenyebb tálat kibélelünk 2 réteg folpackkal, majd kanalazunk bele a májból.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000350-ba7ecba7ef/töltike (3).jpg)
A folpackot áthajtjuk rajta és a két szélénél fogva feltekerjük.
Majd az asztalon még jópárszor átgurigatjuk, hogy hengerré formálódjon.
A két szélére csombékot teszünk, hogy a forma megmaradjon és főzés közben ne jöjjön szét.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000351-13b7b13b7d/töltike (4).jpg)
Nekem elsőre 3 nagyobb rudam lett, de persze lehet kisebbekbe is készíteni.
A húslvevesbe akkor tesszük bele, amikor a zöldségeket is.
Így együtt főzzük a levessel 1 órán keresztül.
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000352-3bf433bf45/töltike (2).jpg)
Lehet a levessel együtt fogyasztani, vagy akár külön is.
A leves tetejére fel fog jönni főzés közben. Én többször megforgattam.
Amikor megfőtt a leves a tölteléket kiszedjük, majd levágjuk róla a fóliát.
Ha kicsit hűlt szeletelhetjük.