Hozzávalók a fasírhoz:
- 50-60 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
További hozzávalók:
- 2-3 tejföl
- 20-30 dkg sajt
- 5-6 főtt tojás
- 3 nyers tojás
A darált húst fasírtnak összekavarjuk.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit zsírral kikenünk, majd a beízesített darálthúst egyenletesen belerakjuk.
A sajtot lereszeljük, majd hozzákeverjük a tejfölt.
Egyenletesen a húsra kenjük.
A főtt tojásokat nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverünk 3 nyers tojást.
Ezt a tejfölös masszára öntjük.
Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A fóliát levesszük és tovább sütjük, amíg teteje meg nem pirul.
Ha kihűl szeleteljük.