Hozzávalók:
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olaj
- só
- bors
A sertésszűz minden oldalát körben besózzuk-borsozzuk, és pár percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőben a vajat és az olajat felhevítjük, majd a hús minden oldalát lepirítjuk benne.
Az előkészített húst egy tepsibe áttesszük a zsiradékkal együtt.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, de közben többször megfordítjuk.
A megsült húst hagyjuk picit pihenni, majd egy éles késsel ferdén szeleteljük.
Aszalt szilva mártás elkészítése:
- 20 dkg aszalt szilva
- 1-1,5 dl vörösbor
- 1 dkg vaj
- 1 tk. fahéj
- 1 ek. cukor
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Az aszalt szilvát apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, rátesszük a szilvát és a fűszereket.
Apránként hozzáadjuk a bort és kevergetve mártás sűrűsségűre főzzük.