Szűzpecsenye vörösboros-aszalt szilva mártással

 
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • bors
A sertésszűz minden oldalát körben besózzuk-borsozzuk, és pár percig állni hagyjuk.
 
Egy serpenyőben a vajat és az olajat felhevítjük, majd a hús minden oldalát lepirítjuk benne.
Az előkészített húst egy tepsibe áttesszük a zsiradékkal együtt.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, de közben többször megfordítjuk.
 
A megsült húst hagyjuk picit pihenni, majd egy éles késsel ferdén szeleteljük.
 
Aszalt szilva mártás elkészítése:
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1-1,5 dl vörösbor
  • 1 dkg vaj
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
Az aszalt szilvát apróra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, rátesszük a szilvát és a fűszereket.
Apránként hozzáadjuk a bort és kevergetve mártás sűrűsségűre főzzük.
 

Címkék