Stefánia szelet

 
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér
  •  2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • kb. fél bögre zsemlemorzsa
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd az 1 ek. zsíron megdinszteljük.
A darált húshoz adjuk az összes hozzávalót.
 
Egy őzgerinc formát kibélelünk 2 réteg alufóliával, majd a húst belenyomkodjuk.
 
Ha szeretnénk a hús közepébe tehetünk főtt tojást is.
 
Egy tepsit kizsírozunk, majd beleborítjuk a húst. 
Így az alufóliát már el tudjuk távolítani róla.
 
 
A hús tetejét megkenjük zsírral, majd 1 felvert tojással.
1-2 evőkanál zsemlemorzsával megszórjuk még a tetejét.
 
Ha nagyobb tepsibe tettük, tehetünk még mellé krumplit is.
 
Közepes fokozaton sütjük.
Sütés közben egy lapáttal többször mozgatjuk, hogy ne égjen le.
A tepsiben lévő zsiradékkal meglocsoljuk.
Kb. 50-60 percig sütjük.
 
 

Címkék