Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér
- 2 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
- kb. fél bögre zsemlemorzsa
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd az 1 ek. zsíron megdinszteljük.
A darált húshoz adjuk az összes hozzávalót.
Egy őzgerinc formát kibélelünk 2 réteg alufóliával, majd a húst belenyomkodjuk.
Ha szeretnénk a hús közepébe tehetünk főtt tojást is.
Egy tepsit kizsírozunk, majd beleborítjuk a húst.
Így az alufóliát már el tudjuk távolítani róla.
A hús tetejét megkenjük zsírral, majd 1 felvert tojással.
1-2 evőkanál zsemlemorzsával megszórjuk még a tetejét.
Ha nagyobb tepsibe tettük, tehetünk még mellé krumplit is.
Közepes fokozaton sütjük.
Sütés közben egy lapáttal többször mozgatjuk, hogy ne égjen le.
A tepsiben lévő zsiradékkal meglocsoljuk.
Kb. 50-60 percig sütjük.