Lecsós sertésszűz

 
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 üveg lecsó
  • bors
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
A sertésszűzet kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Állni hagyjuk!
 
2 ek. olajat és 1 ek. vajat felmelegítünk.
A befűszerezett húsok mindkét oldalát megsütjük.
Kivesszük és hagyjuk pihenni.
 
A megmaradt zsiradékra rátesszük a felaprított hagymát, majd a lecsót. 
(a lecsót én turmixoltam)
Sózzuk és egy pici cukrot teszünk hozzá.
20 percig főzzük. 
A főzés végén beleütünk 1 tojást.
 
 
 

Címkék