Süssünk, főzzünk!
Fokhagymás szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés szűzpecsenye
- só
- bors
- olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
A húst ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd egymás mellé lerakjuk őket.
Ekkor megszórjuk sóval, borssal mindkét oldalát.
Előveszünk egy jól zárható műanyag edényt, melynek az aljára öntünk egy kis olajat.
A fokhagyma felét belereszeljük, majd teszünk rá egy réteg húst.
Felöntjük addig olajjal, hogy ellepje, majd a maradék fokhagymát is ráreszeljük.
A többi húst rátesszük és felöntjük olajjal.
Jól lezárjuk és betesszük a hűtőbe 1 órára kb.
Amíg a husi áll, elkészíthetjük a köretet.
Egy tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk szárazon és így sütjük meg a husikat.
Csak annyi olaj van alatta amit a hús felvett, külön nem tettem hozzá.
Ha kicsit barnásra pirult a husi megfordítjuk.
Ha megsült kiszedjük, majd állni hagyjuk egy kicsit.
Nagyon finom és gyorsan elkészíthető!
Petrezselymes burgonyával és párolt káposztával készítettem, melynek receptjét ezen a linken megnézhetitek.