Fasírt

Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús
  • 7 cikk fokhagyma
  • 4 tojás
  • 2 zsemle
  • 3 kk. só
  • 3 kk. pirospaprika
  • 3 kk. bors
  • 2 ek. csemege paprikakrém
  • 2 ek. zsemlemorzsa
A darált húst beletesszük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a fűszereket.
 
A apró darabokra szedett zsemlét is hozzáadjuk. (én aprítóba szoktam ledarálni)
Jól összedolgozzuk!
 
Gombócokat formázunk belőle, melyet zsemlemorzsába megforgatunk, és forró olajban kisütünk..
 
 
Az 1 kg darált húsból kb. 43 db lesz!
 
 
Én így csinálom:
Előre szoktam dolgozni. Van, hogy 1,5 kg húsból állítom össze a fasírtot. 
Egy műanyag tálba teszek kb. 20 darabot úgy, hogy alufóliát teszek a sorok közé, így nem fagynak össze a fasírtok.
Sütés előtti este kiveszem a fagyasztóból és mikor sütöm már nem lesz fagyos.
 

Címkék