Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 7 cikk fokhagyma
- 4 tojás
- 2 zsemle
- 3 kk. só
- 3 kk. pirospaprika
- 3 kk. bors
- 2 ek. csemege paprikakrém
- 2 ek. zsemlemorzsa
A darált húst beletesszük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a fűszereket.
A apró darabokra szedett zsemlét is hozzáadjuk. (én aprítóba szoktam ledarálni)
Jól összedolgozzuk!
Gombócokat formázunk belőle, melyet zsemlemorzsába megforgatunk, és forró olajban kisütünk..
Az 1 kg darált húsból kb. 43 db lesz!
Én így csinálom:
Előre szoktam dolgozni. Van, hogy 1,5 kg húsból állítom össze a fasírtot.
Egy műanyag tálba teszek kb. 20 darabot úgy, hogy alufóliát teszek a sorok közé, így nem fagynak össze a fasírtok.
Sütés előtti este kiveszem a fagyasztóból és mikor sütöm már nem lesz fagyos.