CSIRKEPAPRIKÁS

 
Hozzávalók:
  • 4-5 db csirkecomb, vagy 60-70 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgapaprika
  • 2 ek. pirospaprika
  • 3 ek. zsír
  • 3 csipet só
  • 2 db pörköltszaft kocka
  • csemege paprikakrém
  • víz
Habaráshoz: 
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
A zsírra rátesszük a sárgapaprikát apróra vágva. 
Addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát.
Felöntjük kb. fél dl vízzel.
 
Beletesszük a húst.
Felöntjük még vízzel (kb. a hús feléig)
Sózzuk és lefedve főzzük 60 percig.
Fözés közben a vizet mindig pótoljuk.
 
A tejfölt a liszttel egy tálba összekeverjük, majd a forró léből adunk hozzá és a húshoz adjuk.
Összemelegítjük és leállíthatjuk. 
 
Tésztával, nokedlivel fogyasztjuk.

Címkék