Hozzávalók:
- 4-5 db csirkecomb, vagy 60-70 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 sárgapaprika
- 2 ek. pirospaprika
- 3 ek. zsír
- 3 csipet só
- 2 db pörköltszaft kocka
- csemege paprikakrém
- víz
Habaráshoz:
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek. liszt
A zsírra rátesszük a sárgapaprikát apróra vágva.
Addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát.
Felöntjük kb. fél dl vízzel.
Beletesszük a húst.
Felöntjük még vízzel (kb. a hús feléig)
Sózzuk és lefedve főzzük 60 percig.
Fözés közben a vizet mindig pótoljuk.
A tejfölt a liszttel egy tálba összekeverjük, majd a forró léből adunk hozzá és a húshoz adjuk.
Összemelegítjük és leállíthatjuk.
Tésztával, nokedlivel fogyasztjuk.