Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell
- 1 fej karfiol
- 1 tojás
- 1 maréknyi reszelt sajt
- liszt
- olaj
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.
A csirkemellet felszeleteljük.
Paprikás lisztben megforgatjuk, majd forró olajban megsütjük.
A megsült húst kizsírozott tepsibe rakjuk egymás mellé.
Elkészítjük a szószt!
3 ek. olajat egy kis lábasba öntünk, majd 1 ek. liszttel világos rántást készítünk.
Kevés tejjel felöntjük.
Hozzáadunk:
- sót
- borsot
- 1 marék reszelt sajtot
- és 1 tojással sűrítjük
A húsra teszünk 1-1 kanál szószt, arra 1-1 rózsa karfiolt, majd ismét szószt.
A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.