Cigánypecsenye

 
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelet karaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4-5 fej hagyma
  • 3-4 szelet szalonna
  • zsír
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
A hússzeleteket kiklopfoljuk.
Egy jól zárható edénybe rétegezzük a húsokat.
A húst borsozzuk, letesszük az edény aljára egy rétegben, majd erre nyomunk fokhagymát és meglocsoljuk olajjal.
Megint húst, fokhagyma, olaj... Addig rétegezzük amíg el nem fogy a hús.
A végén még annyi olajat öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Jól lezárjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
 
Másnap a szalonna szeleteket megsütjük, majd abba a zsírba beletesszük a felkarikázott hagymát.
Ha kevés a zsiradék teszünk hozzá zsírt.
Amikor megsült kiszedjük.
Jöhet a pácolt hús is bele. Ha megsült kiszedjük és megszórjuk pirospaprikával.
 
Sült krumplival vagy krumplipürével tálalhatjuk.

Címkék