Aszalt szilvával töltött csirkemell

 
Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 70-80 dkg csirkemell
  • 5-10 szelet bacon
  • bors
  • rumaroma
  • szegfűszeg
  • fahéj
Egy lábasba öntünk kb. 1 dl vizet, melybe teszünk rumaromát, fahéjat és szegfűszeget.
Ebbe beletesszük az aszalt szilvát, majd egy forralásig főzzük és állni hagyjuk.
 
A csirkemellen zsebet vágunk.
 
Kiklopfoljuk, megkenjük olajjal, sózzuk és borsozzuk.
Az aszalt szilvát lecsepegtetjük és a csirkemell közepére rakjuk.
 
 
Kettéhajtjuk, baconnel körbetekerjük, majd fogpiszkálóval megtűzzük.
 
 
Egy tepsit épphogy kiolajozunk és beletesszük a csirkemelleket.
A tetejére is öntünk egy kis olajat. 
 
 
Fóliával lefedve 30 percig, majd fóliát levéve ismét 30 percig sütjük.
 
Krumplipürével vagy rizzsel nagyon finom.

Címkék