Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt szilva
- 70-80 dkg csirkemell
- 5-10 szelet bacon
- só
- bors
- rumaroma
- szegfűszeg
- fahéj
Egy lábasba öntünk kb. 1 dl vizet, melybe teszünk rumaromát, fahéjat és szegfűszeget.
Ebbe beletesszük az aszalt szilvát, majd egy forralásig főzzük és állni hagyjuk.
A csirkemellen zsebet vágunk.
Kiklopfoljuk, megkenjük olajjal, sózzuk és borsozzuk.
Az aszalt szilvát lecsepegtetjük és a csirkemell közepére rakjuk.
Kettéhajtjuk, baconnel körbetekerjük, majd fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy tepsit épphogy kiolajozunk és beletesszük a csirkemelleket.
A tetejére is öntünk egy kis olajat.
Fóliával lefedve 30 percig, majd fóliát levéve ismét 30 percig sütjük.
Krumplipürével vagy rizzsel nagyon finom.