Zöldbabfőzelék

 
Hozzávalók:
  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 2 kk. só
  • 1 kk. őröltkömény
  • 2-3 babérlevél
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2 ek. zsír
  • 1 pohár tejföl
Rántáshoz:
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra, a hagymát pedig apróra vágjuk.
A krumplit felkockázzuk.
A 2 ek. zsíron megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pici sóval, majd ráöntünk kb. 2 dl vizet és ismét zsírjára sütjük.
 
 
Megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, köménnyel, majd felöntjük vízzel, melybe beletesszük a zöldbabot és a krumplit.
Annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a zöldségeket.
Fűszerezzük sóval és hozzáadjuk a babérlevelet.
 
 
 
Ha a zöldségek megpuhultak, világos rántást készítünk. (1 ek. zsírt felmelegítünk és hozzáadjuk a 2 ek. lisztet)
A rántást a főzelékhez adjuk.
Ha szükséges még fűszerezhetjük sóval, borssal és köménnyel.
 
A tejfölt egy tálba simára keverjük majd a meleg léből adunk hozzá, elkeverjük és így öntjük a főzelékhez.
Ezután még 5 percig főzzük.
 
Fasírttal vagy sült lecsókolbásszal nagyon finom!
 
 
 

Címkék