KRUMPLIFŐZELÉK

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 ek. liszt
  • 2 babérlevél
  • 1 tejföl
  • 1 ek. ecet
  • 4 ek. olaj
A krumplit felkockázzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje.
Beletesszük a babérlevelet és a sót.
Kb. 20 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli.
 
Amíg a krumpli fő, elkészítjük a rántást!
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
 
Ha a krumpli megfőtt a hideg rántáshoz adjuk a tejfölt és kevés vízzel hígítjuk.
A keveréket a krumplira öntjük. 
Ha szükséges vízzel hígítjuk.
Pár percig összeforraljuk!
 
Legvégül ecettel ízesítjük!

Címkék