Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 80 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2-3 krumpli
- 1 tejföl
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a krumplit pedig nagyobb kockákra.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel.
Ha megfőtt 5-6 ek. olajon megpirítjuk a 2-3 ek. lisztet, majd belenyomjuk a fokhagymát és pici pirospaprikát szórunk rá.
A főzelékhez adjuk. (Ha túl sűrű a főzelék vizet adunk hozzá, ha pedig híg akkor készítünk egy újabb rántást)
A végén 1 tejfölt külön tálban kikeverünk, majd a forró főzelékből adunk hozzá.
Hőkiegyenlítjük!
Összekeverjük és a főzelékhez adjuk.
Összeforraljuk és kész.
Fasírttal nagyon finom.
(fasírt recept a húsételek fül alatt található!)