Kelkáposzta főzelék

 
Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta (kb. 80 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • 2-3 krumpli
  • 1 tejföl
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a krumplit pedig nagyobb kockákra.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk köménnyel.
 
Ha megfőtt 5-6 ek. olajon megpirítjuk a 2-3 ek. lisztet, majd belenyomjuk a fokhagymát és pici pirospaprikát szórunk rá.
A főzelékhez adjuk. (Ha túl sűrű a főzelék vizet adunk hozzá, ha pedig híg akkor készítünk egy újabb rántást)
 
A végén 1 tejfölt külön tálban kikeverünk, majd a forró főzelékből adunk hozzá.
Hőkiegyenlítjük!
Összekeverjük és a főzelékhez adjuk.
 
Összeforraljuk és kész.
 
Fasírttal nagyon finom. 
 
(fasírt recept a húsételek fül alatt található!)

Címkék