Hozzávalók:
- 50-60 dkg bab
- 2-3 babérlevél
- 6-7 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- zsír
- 1 tejföl
- cukor
- só
- ecet
A babot felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Teszünk hozzá 1 kiskanál sót, 2-3 babérlevelet és 2-3 gerezd reszelt fokhagymát.
EZT MEGFŐZZÜK!
Ha megfőtt fokhagymás rántást készítünk:
1 bő fakanálnyi zsírt felolvasztunk, 3-4 gerezd fokhagymát belenyomunk, majd 2-3 fakanál lisztet.
Ha ezt leállítottuk, adunk hozzá egy kis pirospaprikát és utána hozzákeverjük a megfőtt babhoz.
A babot felengedjük annyi tejjel, amilyen sűrűségű főzeléket szeretnénk.
Külön tálban 2-3 ek. tejfölt pici tejjel elkeverünk, majd hozzáöntjük.
Lassú tűznél összeforraljuk és ízesítjük.
Ízesítés: