Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt kolbász
- 3-4 főtt tojás
- 1 nyers tojás
- 2 pohár tejföl
- 1 ek. zsemlemorzsa
A krumplit felkarikázzuk, majd sós vízben megfőzzük. (ne túl puhára mert még sülni is fog)
A tojásokat keményre megfőzzük.
A kolbászt felkarikázzuk.
Egy tepsit vagy jénait kizsírozunk, majd egy sor főtt krumplit teszünk az aljára.
Ezt megkenjük tejföllel, majd ráteszünk a kolbász karikákból és a főtt tojás szeletekből.
Sózzuk!
Utána ismét krumpli, tejföl, kolbász, főtt tojás, só...
Az utolsó sor krumplira 1-2 kanál tejfölt 1 nyers tojással kikeverünk, majd ráöntjük a tetejére.
Ezt megszórjuk zsemlemorzsával (de akár még sajtot is tehetünk rá)
2-3 ek. olajjal meglocsoljuk a tetejét, hogy jó szaftos legyen.
Előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul.