Hozzávalók:
	- 0,5 kg darált hús
 
	- 1 csomag tasakos rizs (125 g)
 
	- 2 tejföl
 
	- 1 tojás
 
	- 5 szelet bacon szalonna
 
	A kelkáposztát csíkokra vágva, sós vízben megfőzzük.
	A rizst szintén megfőzzük.
	 
	Hús elkészítése:
	1 ek. zsíron 1 fej apróra vágott hagymát megsütünk, majd megszórjuk pirospaprikával.
	Beletesszük a húst. 
	Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, 1 pörköltszaft kockával és tehetünk még bele 1 fél sárgapaprikát felkockázva. (de elhagyható)
	 
	Egy tepsi alját (kb. 20x30 cm) pici zsírral kikenjük és arra fektetjük a bacon szalonnákat.
	Erre rárakjuk a megfőtt kelkáposzta felét.
	A húshoz keverjük a főtt rizst és a kelkáposztára öntjük.
	Ezt megkenjük 1 doboz tejföllel és a maradék kelkáposztát rárakjuk.
	 
	Legvégül 1 tejfölt 1 tojással kikeverünk és az egészre ráöntjük,.
	 
	Kb. 40 percig sütjük.