Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 csomag tasakos rizs (125 g)
  • 2 tejföl
  • 1 tojás
  • 5 szelet bacon szalonna
A kelkáposztát csíkokra vágva, sós vízben megfőzzük.
A rizst szintén megfőzzük.
 
Hús elkészítése:
1 ek. zsíron 1 fej apróra vágott hagymát megsütünk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a húst. 
Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, 1 pörköltszaft kockával és tehetünk még bele 1 fél sárgapaprikát felkockázva. (de elhagyható)
 
Egy tepsi alját (kb. 20x30 cm) pici zsírral kikenjük és arra fektetjük a bacon szalonnákat.
Erre rárakjuk a megfőtt kelkáposzta felét.
A húshoz keverjük a főtt rizst és a kelkáposztára öntjük.
Ezt megkenjük 1 doboz tejföllel és a maradék kelkáposztát rárakjuk.
 
Legvégül 1 tejfölt 1 tojással kikeverünk és az egészre ráöntjük,.
 
Kb. 40 percig sütjük.
 

Címkék