Lecsós tarhonya

 
Hozzávalók:
  • 40-50 dkg tarhonya
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • 1 üveg lecsó
  • 5-6 főtt virsli
A tarhonyát olajon elkezdjük pirítani.
Amikor pici színe van rátesszük az apróra vágott hagymát.
Kb. 3 percig együtt sütjük.
 
Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük meleg vízzel, hogy ellepje.
Ha a víz elfőtt róla, akkor pótoljuk fokozatosan.
Sózzuk és pirosaranyat teszünk hozzá.
 
Ha besűrűsödik ráöntünk 1 üveg lecsót.
 
20-25 percig lassú tűzön főzzük.
 
A vége felé beletesszük a már megfőtt, felkarikázott virslit.
 
Amikor kész pici cukorral még ízesítjük.

Címkék