Brassói aprópecsenye

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell vagy sertéscomb
  • 1 kg krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. majoranna
  • 1 húsleveskocka
  • 1 kk. pirospaprika
  • olaj
  • só 
  • bors
A húst kisebb kockákra vágjuk, majd kevés olajon barnára pirítjuk. 
Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és rászórjuk a majorannát.
 
A leveskockát is hozzáadjuk, majd puhára főzzük.
 
Közben a krumplit felkockázzuk és forró olajban kisütjük.
Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a lecsepegtetett sült krumplit.
Összeforgatjuk és néhány percig együtt pároljuk.
 
Végül megszórjuk pirospaprikával és alaposan összekeverjük.

Címkék