Mirindás túrós

Tészta hozzávalói:

  • 6 db tojás
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 6 ek. kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
Krém hozzávalói:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg rama (szobahőm.)
  • 2-3 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6-7 ek. cukor
  • 8 dl mirinda üdítő
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. 
A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
Utána mehetnek a tojássárgák egyesével.
Legvégül pedig a lisztet öszekeverjük a sütőporral,  kakaóporral és óvatosan a habbal elkeverjük.
Kb. 30x40-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 20 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Ha kisült hagyjuk egy kis ideig hűlni, majd levesszük róla a sütőpapírt és egy tálcára vagy deszkára tesszük.
 
Elkészítjük a krémet, amíg teljesen kihűl a piskóta.
A ramát fellazítjuk géppel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukorot, porcukrot és jól kidolgozzuk.
Legvégül hozzáadjuk a túrót.
A kihűlt piskótára rákenjük a krémet és hűtőbe tesszük!
 
Egy lábasba tesszük a pudingport és a cukrot majd hozzáadjuk a mirindás üdítőt.
Közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Kevergetve pár percig hűtjük! (de nem teljesen)
 
A túró tetejére, kanalaként rátesszük a pudingot, majd 1-2 órára ismét hűtőbe tesszük!

Címkék