Süssünk, főzzünk!
Zserbó
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg Rama
- 6 dkg porcukor
- 3 ek. tejföl
- 1 tasak porélesztő
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
Csokimáz:
- 3 ek. porcukor
- 3 ek. kakaópor
- 3 ek. víz
- 5 dkg Rama
A tészta alapanyagait összegyúrjuk (az élesztőt csak beleszórjuk, nem kell felfuttatni).
Négy részre osztjuk a tésztát és szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük.
Pihentetés után az egyik cipót 2 mm vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Én a sütőpapírt úgy teszem a tepsibe, hogy felérjen az oldalára, így ha kész csak papírostól kiemelem és szeletelem.
(tepsim mérete 22x38 cm)
Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a töltelék harmadával.
A többi réteggel ugyanígy járunk el.
Amikor mind a négy tésztalap egymásra került, villával megszúrkáljuk, majd 20 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük 20-30 perc alatt.
Miután kihűlt elkészítjük a csokimázt.
A hozzávalókat lassú tűznél összemelegítjük, majd a sütemény tetejére öntjük.
Pár óra múlva szeleteljük.