Zserbó

 
Tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama
  • 6 dkg porcukor
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tasak porélesztő
Töltelék:
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1 kisebb üveg sárgabaracklekvár
Csokimáz:
  • 3 ek. porcukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 ek. víz
  • 5 dkg Rama
A tészta alapanyagait összegyúrjuk (az élesztőt csak beleszórjuk, nem kell felfuttatni).
Négy részre osztjuk a tésztát és szobahőmérsékleten 30 percig pihentetjük.
 
A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük.
 
Pihentetés után az egyik cipót 2 mm vastagra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
Én a sütőpapírt úgy teszem a tepsibe, hogy felérjen az oldalára, így ha kész csak papírostól kiemelem és szeletelem.
(tepsim mérete 22x38 cm)
 
Megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a töltelék harmadával.
A többi réteggel ugyanígy járunk el.
 
Amikor mind a négy tésztalap egymásra került, villával megszúrkáljuk, majd 20 percig pihentetjük.
 
Előmelegített sütőben megsütjük 20-30 perc alatt.
 
Miután kihűlt elkészítjük a csokimázt.
A hozzávalókat lassú tűznél összemelegítjük, majd a sütemény tetejére öntjük.
 
Pár óra múlva szeleteljük.
 
 

Címkék