Süssünk, főzzünk!
 
 
 
 
					Milliomos szelet sós pereccel

	Tésztához:
- 14,5 dkg liszt
 - 6 dkg porcukor
 - 14 dkg rama
 - 1 tojássárgája
 
	Karamellhez:
- 20 dkg kristálycukor
 - 9 dkg rama
 - 140 ml tejszín
 
	Többi hozzávaló:
- 1 marék sós perec
 - 3 dkg fehércsoki
 - 10 dkg étcsoki
 
	Gyors mozdulatokkal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20x15 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát.
	20-25 perc alatt megsütjük.
	A képeken lévő adag dupla mennyiségű, 30x40 cm-es tepsiben készült.
	A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül elkezdjük melegíteni. 
	Mikor a fele felolvadt már kavargathatjuk. 
	Hozzáadjuk először a vajat, majd a tejszínt.
	Folyamatosan keverjük le ne égjen!
	Addig keverjük, amíg újra sűrű nem lesz.
	Ráöntjük a kihűlt tésztára és tördelünk rá perecet.

	Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed.
	Külön-külön felolvasztjuk az ét- és fehércsokit.

	Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, és rátesszük a sóspereceket.

	A legvégén fehércsokival díszítjük.

	Hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg a csokoládé meg nem szilárdul. 
	Utána szeleteljük.
