Süssünk, főzzünk!
Milliomos szelet sós pereccel

Tésztához:
- 14,5 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 14 dkg rama
- 1 tojássárgája
Karamellhez:
- 20 dkg kristálycukor
- 9 dkg rama
- 140 ml tejszín
Többi hozzávaló:
- 1 marék sós perec
- 3 dkg fehércsoki
- 10 dkg étcsoki
Gyors mozdulatokkal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20x15 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát.
20-25 perc alatt megsütjük.
A képeken lévő adag dupla mennyiségű, 30x40 cm-es tepsiben készült.
A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül elkezdjük melegíteni.
Mikor a fele felolvadt már kavargathatjuk.
Hozzáadjuk először a vajat, majd a tejszínt.
Folyamatosan keverjük le ne égjen!
Addig keverjük, amíg újra sűrű nem lesz.
Ráöntjük a kihűlt tésztára és tördelünk rá perecet.

Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed.
Külön-külön felolvasztjuk az ét- és fehércsokit.

Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, és rátesszük a sóspereceket.

A legvégén fehércsokival díszítjük.

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.
Utána szeleteljük.
