Milliomos szelet sós pereccel

 
Tésztához:
  • 14,5 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 14 dkg rama
  • 1 tojássárgája
Karamellhez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 9 dkg rama
  • 140 ml tejszín
Többi hozzávaló:
  • 1 marék sós perec
  • 3 dkg fehércsoki
  • 10 dkg étcsoki
Gyors mozdulatokkal a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20x15 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát.
20-25 perc alatt megsütjük.
 
A képeken lévő adag dupla mennyiségű, 30x40 cm-es tepsiben készült.
 
A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül elkezdjük melegíteni. 
Mikor a fele felolvadt már kavargathatjuk. 
Hozzáadjuk először a vajat, majd a tejszínt.
Folyamatosan keverjük le ne égjen!
 
Addig keverjük, amíg újra sűrű nem lesz.
 
Ráöntjük a kihűlt tésztára és tördelünk rá perecet.
 
 
Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed.
 
Külön-külön felolvasztjuk az ét- és fehércsokit.
 
 
Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, és rátesszük a sóspereceket.
 
 
A legvégén fehércsokival díszítjük.
 
 
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg a csokoládé meg nem szilárdul. 
Utána szeleteljük.
 

Címkék