Mézeskalács

 
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 45 dkg méz
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg rama
  • 1 tojás
  • 1 ek. fahéj
  • 1 cs. mézeskalácsfűszer
A mézet a vajjal felolvasztjuk.
A lisztet a porcukorral, sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük.
A lisztes keverékhez adjuk az egész tojást, és a margarinos-mézes keveréket. 
Jól összedolgozzuk.
 
Fóliával becsomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük!!!
 
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagra kinyújtjuk.
Kiszúrkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Sütés előtt dióval vagy cukorkával díszíthetjük.
Alacsony hőfokon (3-as) kb. 5-7 percig sütjük.
 
Ha megsült és kihűlt, díszíthetjük tojásfehérjével!
Íróka elkészítése:
  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • pici citromlé
A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlét.
Habzsákba töltjük, majd pici lyukat vágunk a végére.
Ha elkészült a minta 1-2 órát hagyjuk száradni, majd dobozba tesszük.
Hogy biztosan puha maradjon, a dobozba teszünk egy fél almát!
 
Ebből az adagból 8-9 tepsivel lesz (30*40 cm)
 
 

Címkék