Süssünk, főzzünk!
Mézes tészta
![](https://b14b97a2d8.cbaul-cdnwnd.com/2f6019d20d12d04d558e852572684be6/200000190-bd0babe062/mézes.jpg)
Tészta hozzávalói:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg kakaó
- 2 tojás
- 5 ek. tej
- 5 ek. méz
- 1 mk. szódabikarbóna
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg rama
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 5 ek. liszt
- 4 tojássárgája
- 7 dl tej
- 1-2 vaníliacukor
- 25 dkg rama
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
A sütőt előmelegítjük.
A ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport.
Jól összegyúrjuk az egészet, majd négy részre osztjuk.
(én csak 3 részre osztottam ,mert nagy 30x40-es tepsi hátán sütöttem)
Amíg az egyik lapot kinyújtjuk, a tésztát letakarjuk, hogy ne száradjon ki.
Zsírozott tepsi hátulján kb. 10 percig sütjük a lapokat.
Elkészítjük a krémet.
Az 5 evőkanál lisztet, a 4 tojássárgájával és pici tejjel simára keverjük, majd hozzá adjuk a többi tejet és sűrűre főzzük.
Amíg a krém kihűl a ramát a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
A kihűlt krémet hozzákeverjük a ramához.
A lapokat megkenjük langyos tejjel, majd rátesszük a krémet.
A legfelső lapot is megkenjük krémmel, majd csokit reszelünk rá.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.
A krémbe liszt helyett búzadarát is tehetünk!
A lapokat mikor megsültek csúsztassuk egy tálcára óvatosan, mert könnyen törnek!
Ha a krémbe egy evőkanál kakaót teszünk csokis mézes tésztát kapunk!