Mézes tészta

 
Tészta hozzávalói:
  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg kakaó
  • 2 tojás
  • 5 ek. tej
  • 5 ek. méz
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 18 dkg porcukor
  • 15 dkg rama
  • fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
  • 5 ek. liszt
  • 4 tojássárgája
  • 7 dl tej
  • 1-2 vaníliacukor
  • 25 dkg rama
  • 25 dkg porcukor
Tetejére:
  • 1 tábla étcsoki
 
A sütőt előmelegítjük.
A ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport.
Jól összegyúrjuk az egészet, majd négy részre osztjuk.
(én csak 3 részre osztottam ,mert nagy 30x40-es tepsi hátán sütöttem)
 
Amíg az egyik lapot kinyújtjuk, a tésztát letakarjuk, hogy ne száradjon ki. 
Zsírozott tepsi hátulján kb. 10 percig sütjük a lapokat.
 
Elkészítjük a krémet.
Az 5 evőkanál lisztet, a 4 tojássárgájával és pici tejjel simára keverjük, majd hozzá adjuk a többi tejet és sűrűre főzzük.
Amíg a krém kihűl a ramát a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
A kihűlt krémet hozzákeverjük a ramához.
 
A lapokat megkenjük langyos tejjel, majd rátesszük a krémet.
A legfelső lapot is megkenjük krémmel, majd csokit reszelünk rá.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.
 
 
A krémbe liszt helyett búzadarát is tehetünk!
A lapokat mikor megsültek csúsztassuk egy tálcára óvatosan, mert könnyen törnek!
Ha a krémbe egy evőkanál kakaót teszünk csokis mézes tésztát kapunk!

Címkék