Hozzávalók:
- 5 db kifli
- 1/2 liter tej
- 3 tojássárgája
- 10 dkg darált mák
- 4 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliacukor
- 1 ek. citromhéj (elhagyható)
A tojássárgákat, porcukrot, vaníliát, citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
Ebbe a masszába egy pillanatra megforgatjuk a karikára vágott kifliket és egy másik tálba tesszük.
1 zacskó vaníliapudingot megfőzünk 1/2 liter tejjel és 3-4 ek. cukorral.
A kész vaníliapudingot a mákos kiflihez keverjük.
Az egészet egy tepsibe/jénaiba tesszük és 30 percig sütjük.
A 3 tojásfehérjét 3 ek. kristálycukorral habnak felverjük és a megsült kiflire kanalazzuk.
Így még 10 percig visszatesszük a sütőbe.
Ha kihűlt szeleteljük.