MÁKOS GUBA TORTA

Hozzávalók:
  • 5 db kifli
  • 1/2 liter tej
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg darált mák
  • 4 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliacukor 
  • 1 ek. citromhéj (elhagyható)
A tojássárgákat, porcukrot, vaníliát, citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
Ebbe a masszába egy pillanatra megforgatjuk a karikára vágott kifliket és egy másik tálba tesszük.
 
1 zacskó vaníliapudingot megfőzünk 1/2 liter tejjel és 3-4 ek. cukorral.
A kész vaníliapudingot a mákos kiflihez keverjük.
 
Az egészet egy tepsibe/jénaiba tesszük és 30 percig sütjük.
 
A 3 tojásfehérjét 3 ek. kristálycukorral habnak felverjük és a megsült kiflire kanalazzuk.
Így még 10 percig visszatesszük a sütőbe.
 
Ha kihűlt szeleteljük.
 
 
 
 

Címkék