Hozzávalók:
- 4-6 db kifli
- 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 cs. vaníliacukor
- 6 db alma
- 2 ek. sárgabaracklekvár
A kifliket karikára vágjuk.
A 4 tojássárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverjük.
Beleteszünk 1 dl tejet és 1 vaníliacukrot.
Ebbe a masszába áztatjuk a kifliket.
Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük az aljára a kifliket, majd a 6 db almát megtisztítjuk és felszeletelve a tetejére rakjuk.
Az előmelegített sütőben megsütjük.
Ha az alma megsült, akkor a 4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral habosra keverjük.
Ha a hab kemény, adunk hozzá 2 ek. lekvárt.
A megsült almára tesszük a habot és visszarakjuk pár percre a sütőbe.
Ha kihűlt szeleteljük.