Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg hideg rama
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 vaníliacukor
- 1 sütőpor
- reszelt citromhéj
A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
Kb. 10 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. (fele sima-fele lyukas)
Sütőpapírral bélelt tespibe rakjuk, kicsit távolabb egymástól, hogy sütés közben ne érjenek össze.
Amikor az alja rózsaszínű akkor kivesszük a sütőből, mert még a meleg tepsiben is sül egy kicsit.
Amikor mind kisült és kihűlt, két korong közé lekvárt teszünk és összeragasztjuk.
Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Lefedve tároljuk, így másnapra jól megpuhul.