Linzer karika

 
Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg hideg rama
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 vaníliacukor
  • 1 sütőpor
  • reszelt citromhéj
A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
Kb. 10 percig pihentetjük.
 
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. (fele sima-fele lyukas)
 
Sütőpapírral bélelt tespibe rakjuk, kicsit távolabb egymástól, hogy sütés közben ne érjenek össze.
Amikor az alja rózsaszínű akkor kivesszük a sütőből, mert még a meleg tepsiben is sül egy kicsit.
 
Amikor mind kisült és kihűlt, két korong közé lekvárt teszünk és összeragasztjuk.
 
Porcukorral megszórjuk a tetejét.
 
Lefedve tároljuk, így másnapra jól megpuhul.
 
 
 

Címkék